Laatste Nieuws


 

 • Beide TMMi Professional oefenexamens ge-updated

  Beide TMMi Professional oefenexamens (A & B) zijn ge-update. Ze zijn beschikbaar voor gebruik ter voorbereiding op het officiële TMMi Professional examen, of gewoon om te kijken hoeveel je al weet over TMMi, en misschien daarna het examen doen.

 • Nieuwe versie ISTQB Foundation syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Polen, een nieuwe versie van de ISTQB Foundation syllabus (versie 2023) gereleased. Deze versie is nu beschikbaar inclusief voorbeeld vragen and vooral veer meer inhoud ten aanzien van Agile Testing

 • Nederlands kampioen tafeltennis veteranen

  In Schiedam won Erik bij de Nederlandse kampioenschap tafeltennis voor veteranen (speler voor 40 jaar en ouder) de titel in zowel het enkelspel als het dubbelspel (met Peter van den Sande). In beide finales was er zeer overtuigende 3-0 overwinning.

 • Artikel over CMMI v2.0 assessment en de invloed op TMMi

  Een nieuw artikel is beschikbaar over CMMI V2.0 assessments gebruik makend van van MDD en de mogelijke invloed op TMMi assessments. Het artikel is geschreven door Katalin Balla, Jan Jaap Cannegieter and Erik van Veenendaal.

 • Opening keynote tijdens iSQE conferentie (China)

  Erik verzorgt de opening keynote tijdens de iSQE conferentie in Jiaozuo (China) waar hij spreekt over Digitale Transformatie en de impact op Software Produkt Kwaliteit, met een nadruk op wat het betekend voor software testen.

 • Erik benoemd als erelid van de BTTB

  Erik benoemd als erelid van de Bonaire Table Tennis Associated (BTTB). "For his time, dedication and passion to support BTTB in developing table tennis on Bonaire, and also for being the president for many years, supporting the board."

 • nieuwe versie TAMAR (Eisen TMMi assessments) released

  Een nieuwe versie van TAMAR (TMMi Assessment Method Application Requirements) is gereleased (R1.1).  Deze nieuwe versie laat de compliance zien van TAMAR ten aanzien van ISO 33002 "Requirements for performing process assessment".

 • Bonairiaanse kampioen dubbelspel

  Tijdens de  op 27 maart jl. gehouden Bonairiaanse tafeltenniskampioenschappen heet Erik tezamen met Almar Nicolaas de titel in het dubbelspel veroverd. Het was na eerdere titels in 2014, 2016, 2017, 2019 en 2021, de 6e titel voor dit duo.

 • Gekozen als lid van NTTB bondsraad

  Gekozen als lid van de bondsraad van de Nederlandse Tafel Tennis Bond (NTTB) voor kieskring regio Eindhoven. Op deze wijze een (kleine) bijdrage aan de ontwikkeling van tafeltennis in Nederland.

 • Cursus ISTQB Foundations op Curacao

  In juni/july zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Foundations verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training zal deels on-line via zoom en deels in-person plaatsvinden.

 • Lid van de programma commissie SEETEST2023

  Erik is lid van de programma commissie van SEETEST 2023, deze hybride testconferentie vindt plaats te Boekarest (Roemenië) op 19 en 20 september 2023. Een sterk aanbevolen conference met goede tutorials en sprekers van hoge kwaliteit.

 • Sterke toename TMMi certificatie voor organisaties

  Het aantal TMMi certified organisaties liet in 2021 al een groei zien van bijna 40% t.o.v. 2020, echter de groei in 2022 is nu uitgekomen op een bijna ongelofelijke 62%!! Proficiat aan alle betrokkenen met dit geweldige resultaat. #SuccesWithTMMi

 • Improve Quality Services BV viert 25 jaar!!!

  In januari 1998 heb ik Improve Quality Services opgericht, om er vervolgens vele jaren leiding aan te geven. Nu 25 jaar later is Improve, als onderdeel van de ICT groep, nog steeds een toonaangevend kwaliteitsbedrijf binnen de ICT sector. Proficiat directie en medewerkers!!

 • Nieuw TMMi artikel gepubliceerd in Engels en ook Spaans

  Een nieuw TMMi artikel is onlangs gepubliceerd, tezamen met Jan Jaap Cannegieter, het artikel heeft als titel "TMMi, the world standard for test process improvement" en is gepubliceerd in  SQS newsflash in zowel het Engels als het Spaans.

 • Nieuwe versie TMMi Professional syllabus en proefexamens

  In lijn met de nieuwe versie van het TMMi model (release 1.3) is ook een nieuwe versie van de TMMi Professional syllabus (versie 2.1) released, tevens zijn de beide proefexamens ge-update en beschikbaar.

 • Nieuwe versie TMMi model released

  Een nieuwe versie van het TMMi model is released en beschikbaar. De nieuwe versie betreft o.a. alignement met ISTQB terminologie en CMMI v2.0. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de laatste ontwikkelingen t.a.v. van internationale standaards, o.a. ISO 29119.

 • Nieuwe versie ISTQB Glossary beschikbaar

  Een nieuwe versie van de ISTQB Glossary of Terms used in Software Testing (v3.7) nu beschikbaar en kan worden gedownload. De ISTQB Glossary is ondersteunend aan de verschillende syllabi, onder andere ISTQB Foundations in Software Testing.

 • On-line TMMi Professional cursus voor Curacao en regio

  In februari zal Erik de geaccrediteerd training TMMi Professional verzorgen voor Curaçao en de regio, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training zal on-line plaatsvinden via zoom.

 • Artikel over de samenhang tussen ISTQB en TMMi

  Een nieuw artikel is gepubliseerd in SQ Magazine over hoe ISTQB, TMMi en  testautomatisering samenhangen en allen noodzakelijk zijn bij test verbeteren "ISTQB, Test Automation, TMMi or Test Automation, Three pillars for Success: The PPT framework".

 • Nieuwe versie TMMi (lead) assessor criteria released

  Een nieuwe versie van het TMMi Assessor criteria document is beschikbaar, hier zijn  de criteria beschreven voor een TMMi (lead) assessor. De update betreft een aanpassing van de timing van ervaringsuren om geaccrediteerd assessor te blijven.