Opleidingen


opleidingen

Erik is een zeer ervaren docent op het gebied van software testen en requirements engineering. Tijdens de opleidingen deelt hij zijn omvangrijke praktijkervaring op een enthousiaste en inspirerende wijze. De opleidingen kenmerken zich door een hoge waardering en bij certificatie gerelateerde opleidingen tevens door een hoog slagingspercentage.

Hieronder een overzicht van de meest populaire opleidingen die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden.


istqbISTQB FOUNDATIONS IN SOFTWARE TESTING
The ICT industrie is nog steeds niet in staat foutloze software op te leveren. Het grote belang van software voor de samenleving maakt effectief software testen tot een hoge noodzaak. Met meer dan 700.000 gecertificeerde testers is ISTQB de wereldleider op het gebied van testcertificatie. Tijdens de ISTQB Foundation cursus maakt de deelnemer kennis met de principes van testen, testfasering, statisch testen (reviews), testspecificatietechnieken, testmanagement en testtools.

Lees verder ….


istqb2ISTQB AGILE TESTER
Agile wordt inmiddels wereldwijd in heel veel organisatie gebruikt als basis voor software ontwikkeling. Meer en meer testers bevinden zich in Agile projecten of zijn onderdeel van een Agile team. Veel testers hebben moeite om het Agile ontwikkelproces te begrijpen en hun specifieke plaats daarbinnen. Leer de grondbeginselen van Agile, de rol van de tester in een Agile team, hoe te testen in een Agile project en maak kennis met de dagelijkse praktijk van Agile testen.

Lees verder ….


istqb-advancedISTQB ADVANCED TEST MANAGER
Gedurende deze 5 daagse cursus maakt de deelnemer in detail kennis met een groot aantal aspecten van testmanagement zoals testplanning, teststrategie, risiko-analyse, begroten en rapporteren. Onderwerpen zoals reviews en testproces verbeteren komen eveneens aan bod. Uitgebreide praktijkoefeningen en discussies vormen een belangrijk onderdeel van deze training. Deelnemers worden tijdens deze cursus tevens voorbereid op het examen “ISTQB Advanced Test Manager”.

Lees verder ….


ISTQB ADVANCED TESTANALIST
Deze praktische cursus is gericht op testprofessionals die hun testanalyse, testontwerp en testuitvoerings-vaardigheden verder willen ontwikkelen en senior testanalist te worden. Tijdens deze training gaan de deelnemers uitgebreid aan de slag met black-box en ervaring-gebaseerde testtechnieken met als doel om deze volledig te gaan beheersen. Andere onderwerpen die gedetailleerde aan bod komen zijn reviews, niet-functioneel testen (o.a. bruikbaarheid) en kernwoord-gedreven testen.

Lees verder ….


tmmiTMMi PROFESSIONAL
TMMi is het belangrijkste model voor testproces verbeteren en is toepasbaar in zowel traditionele, als Agile omgevingen. Deelnemers verkrijgen gedetailleerd inzicht en kennis van het TMMi model en zijn na afloop in staat om een organisatie of project te adviseren en te ondersteunen bij toepassen van TMMi als basis voor testproces verbeteren. TMMi gebaseerde test assessments worden eveneens behandeld. Aan het einde van de cursus kunnen deelnemers aan het officiële “TMMi Professional” examen deelnemen.

Lees verder ….


workshop-test-designWORKSHOP TESTTECHNIEKEN
Tijdens deze workshop leert de deelnemer hoe black-box testtechnieken, zoals equivalentie klassen, test use cases en beslissingstabellen, dienen te worden toegepast. Tevens wordt exploratory testen in detail besproken. Bij elke testtechniek worden een aantal oefeningen gemaakt. Deze oefeningen starten eenvoudig en worden uitgebouwd naar omvangrijke praktijkgerichte oefeningen. Het grootste deel van deze workshop is de deelnemer bezig met het opstellen van testspecificaties en maken van testgevallen.

Lees verder …..


tutorial4RISK-BASED TESTING
De prioriteiten van testen dienen te gebaseerd te zijn op een product risico-analyse, waarbij business drivers een centrale rol dienen te spelen. PRISMA, een praktische methode voor het uitvoeren van een product risico-analyse wordt behandeld. Er wordt inzicht gegeven hoe risico-identificatie en risico-analyse kunnen worden uitgevoerd, en hoe de resultaten te gebruiken om een testaanpak te definiëren voor het afdekken van de risico’s. Leer risico-gebaseerd testen uitvoeren in zowel traditionele als Agile projecten.

Lees verder ….


requirements-engineeringREQUIREMENTS ENGINEERING
Veel voorkomende problemen bij requirements engineering zijn “Hoe vinden we de echte requirements?”, “Hoe documenteren we requirements eenduidig?”, en “Hoe verhouden user stories en acceptatiecriteria zich tot requirements?”. Deze en andere vragen worden beantwoord terwijl deelnemers hun requirements engineering kennis en kunde uitbreiden voor zowel traditionele als Agile projecten. Met praktijkvoorbeelden en oefeningen worden requirements problemen en oplossingen vorm gegeven.

Lees verder ….