istqb

Sinds de oprichting in 2002 is Erik zeer nauw betrokken bij de International Software Testing Qualifications Board (ISTQB). Van 2005 tot 2009 was hij ISTQB vice-president, tevens was hij de initiatiefnemer en oprichter van de Nederlandse en Belgische ISTQB afdeling; de Belgium Netherlands Testing Qualifications Board (BNTQB). Momenteel is hij bestuurslid van de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB).

De onderstaande figuur is een samenvatting van de ISTQB Product Portfolio road-map. ISTQB omvat uiteraard primair uit huidige de Foundation, Advanced en Expert modules. Deze zijn gegroepeerd in de zogenaamde Core stroming. Modules die van nature meer specifiek zijn, vallen onder de heading Specialist. Syllabi die te maken hebben met de Agile methodologie zijn gegroepeerd onder een specifieke Agile stroming.

Ruim 10 jaar is Erik voorzitter geweest van de ISTQB werkgroep voor de ontwikkeling van het Expert Level en tevens editor van de ISTQB “Standard Glossary of terms used in Software Testing”. Als co-auteur is tevens betrokken bij de ontwikkeling van de syllabi op Foundation, Advanced en Expert niveau. In maart 2010 ontving Erik een “Certificate of Appreciation” voor zijn grote en langdurige bijdrage aan de ISTQB missie en organisatie. Erik heeft een groot aantal ISTQB trainingen verzorgd, zowel op Foundation als op Advanced niveau maar ook binnen de Agile stroming. Bij deze trainingen wordt steeds een hoge waardering, alsmede een hoog slagingspercentage behaald.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste ISTQB documenten; aan een groot aantal hiervan heeft Erik een bijdrage geleverd.

 

core


agile

specialist

glossary

 


__