Sorry, this entry is only available in Dutch.

Gestructureerd Testen: een introductie tot TMap


gestructureerd-testen222Martin Pol, Erik van Veenendaal en Ruud Teunissen
Uitgeverij Tutein Nolthenius, Den Bosch

TMap staat voor Test Management approach en behelst een gestructureerde testaanpak voor informatiesystemen. De aanpak steunt op een viertal pijlers:

  • een aan de ontwikkelingscyclus gerelateerde fasering van testactiviteiten;
  • een goede organisatorische inbedding;
  • de juiste hulpmiddelen en infrastructuur;
  • bruikbare technieken voor de testactiviteiten.

TMap is een generiek model, geschikt voor vrijwel alle testsoorten en testactiviteiten in de informatievoorziening. In het boek worden de beginselen en principes van het gestructureerd testen behandeld op basis van TMap. Daarnaast wordt TMap in relatie gebracht met nieuwe technologie├źn en ontwikkelingsmethoden en wordt de plaats van testen in relatie tot kwaliteitszorg aangegeven. Specifiek wordt ingegaan op het testen van client/server systemen en het testen van pakketten. De beschreven aanpak is reeds in een groot aantal projecten en organisaties met succes toegepast, zodat het boek kan worden beschouwd als een echt praktijkboek.

Het boek is primair gericht op degenen die in de praktijk betrokken zijn bij een of meer aspecten van het testproces en relatief snel inzicht willen hebben in het gestructureerd testen van informatiesystemen. Daarnaast is het boek geschikt voor studenten bedrijfskunde, bedrijfseconomie, bestuurlijke informatiekunde, EDP-auditing en informatica.

Deze introductie tot TMap vormt een samenvatting van het veel dikkere boek “Testen volgens TMap”.

On-line bestellen via Bol.com.


 

Go back