Laatste Nieuws


 

 • Nieuw TMMi Professional oefenexamen released

  Nieuw TMMi Professional oefenexamen released

  Een nieuw TMMi Professional oefenexamen, alsmede een update van het reeds beschikbare oefenexamen, released door de TMMi Foundation en nu beschikbaar.

 • Nieuw e-book gepubliseerd: The T-shaped Tester

  Nieuw e-book gepubliseerd: The T-shaped Tester

  In samenwerking met de EuroSTAR conference community is een nieuwe e-book gepubliseerd met als titel "The T-shaped Tester". Dit e-book is mede gebaseerd op het populaire Agile concept t-shaped personen.

 • ISTQB vice-chair Advanced/Expert Level werkgroep

  ISTQB vice-chair Advanced/Expert Level werkgroep

  Erik is interim vice-chair van de ISTQB Advanced/Expert Level werkgroep. Hij zal deze rol vervullen tot de eerstvolgende ISTQB General Assembly te Dublin later dit jaar.

 • TMap 25 jaar!

  TMap 25 jaar!

  Trost om één van initatiefnemers te zijn geweest en co-auteur van de TMap testmethodiek. TMap bestaat inmiddels 25 jaar en dit wordt gevierd middels een on-line conferentie georganiseerd door TESTNET.

 • Cursus Agile Testen en workshop Usability op Curacao

  Cursus Agile Testen en workshop Usability op Curacao

  In december zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Agile Testing verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). Aansluitend wordt op 16 dec. een gratis workshop Usability Testing verzorgd.

 • ISTQB Foundation en workshop RE voor testers op Curaçao

  ISTQB Foundation en workshop RE voor testers op Curaçao

  Van 8 t/m 10 sept. vindt wederom de geaccrediteerde ISTQB Foundation Testtraining plaats op Curaçao i.s.m. de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). Aansluitend wordt op 11 sept. een gratis workshop Requirements Engineering verzorgd.

 • Certificatieschema voor Performance Testing

  Certificatieschema voor Performance Testing

  Er wordt een nieuwe certificatieschema ontwikkeld voor Performance Testing met JMeter. Erik is in dit nieuwe programma betrokken als reviewer.

 • Nieuwe TMMi Professional cursus

  Nieuwe TMMi Professional cursus

  De TMMi Professional cursus is vernieuwd en nu helemaal ge-update op basis van de nieuwe TMMi Professional syllabus (versie 2020) met daarin o.a. aandacht voor het toepassen van TMMi in een Agile context.

 • Spreker tijdens Marocaanse Testdag, Nieuwe Datum!

  Spreker tijdens Marocaanse Testdag, Nieuwe Datum!

  Tijdens de Marocaanse Testdag te Casablanca zal Erik een keynote met als titel  Practical Risk-Based Testing verzorgen. De Marocaanse Testdag is verplaatst naar 8 oktober vanwege het corona virus.

 • Spreker tijdens SQA days (Moskou, Rusland) NIEUWE DATUM!

  Spreker tijdens SQA days (Moskou, Rusland) NIEUWE DATUM!

  Tijdens de SQA Days conferentie (Moskou, Rusland) zal Erik een keynote met als titel  Building on Success - Beyound the Obvious verzorgen. De SQA days zijn verplaatst naar 6 en 7 november vanwege het corona virus.

 • Artikel The T-Shaped Tester gepubliseerd

  Artikel The T-Shaped Tester gepubliseerd

  In de nieuwe uitgave van QualityMatters heeft Erik een artikel gepubliceerd over the T-shaped tester.

 • Lid van de programma commissie SEETEST2020

  Lid van de programma commissie SEETEST2020

  Erik is lid van de programma commissie van SEETEST 2020, deze testconferentie vindt plaats te Sofia (Bulgarije) op 1 en 2 oktober 2020.

 • ISTQB advanced Technical Test Analyst syllabus gereleased

  ISTQB advanced Technical Test Analyst syllabus gereleased

  De nieuwe versie van de ISTQB Advanced Technical Test Analyst syllabus, inclusief voorbeeld examen, is  gereleased en volledig beschikbaar.

 • ISTQB Advanced Test Analyst syllabus gereleased

  ISTQB Advanced Test Analyst syllabus gereleased

  De nieuwe versie van de ISTQB Advanced Test Analyst syllabus, inclusief voorbeeld examen, is  gereleased en volledig beschikbaar.

 • Risk-Based Testing (PRISMA) nu beschikbaar in het Frans

  Risk-Based Testing (PRISMA) nu beschikbaar in het Frans

  Het boek Practical Risk-Based Testing; the PRISMA approach is vertaald in het Frans en nu volledig beschikbaar via Amazon. Amusez-vous à lire!

 • Spreker tijdens SQA days Europe (Warschau, Polen)

  Spreker tijdens SQA days Europe (Warschau, Polen)

  Tijdens de SQA Days EU conferentie (Warschau, Polen) zal Erik een workshop Requirements Engineering for Testers, alsmede een lezing verzorgen met als titel TMMi, the world standard for test process improvement.

 • Artikel volgende generatie software testers gepubliceerd

  Artikel volgende generatie software testers gepubliceerd

  Het artikel Next Generatiion Software Testers: Broaden or Specialize! is gepubliseerd in het boek The Future of Quality Assurance, edited by Stephane Goericke.

 • Nieuwe versie ISTQB Foundation syllabus released

  Nieuwe versie ISTQB Foundation syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Bangalore, een nieuwe versie van de ISTQB Foundation syllabus (versie 2018) gereleased. Deze versie is nu beschikbaar inclusief release notes.

 • ISTQB Advanced Agile Technical Tester syllabus beschikbaar

  ISTQB Advanced Agile Technical Tester syllabus beschikbaar

  Tijdens de ISTQB GA te Bangalore is de syllabus Advanced Agile Technical Tester gereleased. Deze syllabus is nu volledig beschikbaar (inclusief sample questions).

 • Foundations of Software Testing nu beschikbaar

  Foundations of Software Testing nu beschikbaar

  De 4e uitgave van Foundations in Software Testing is nu beschikbaar. Deze uitgave is weer volledig bijgewerkt en in lijn met de ISTQB Foundation syllabus versie 2018.