Laatste Nieuws


 

 • Artikel Context Driven Test Improvement with TMMi gepubliseerd

  Artikel Context Driven Test Improvement with TMMi gepubliseerd

  In de nieuwe uitgave van QualityMatters is een artikel gepubliceerd over het gebruik van TMMi op een context driven manier voor testverbeteren. Erik heeft dit artikel geschreven tezamen met Jan Jaap Cannegieter.

 • Foundations of Software Testing nu beschikbaar

  Foundations of Software Testing nu beschikbaar

  De 4e uitgave van Foundations in Software Testing is nu beschikbaar. Deze uitgave is weer volledig bijgewerkt en in lijn met de ISTQB Foundation syllabus versie 2018.

 • Nieuwe versie TMMi & Agile

  Nieuwe versie TMMi & Agile

  Er is een nieuwe versie beschikbaar van het TMMi & Agile document. Dit document beschrijft de interpretatie van TMMi in een Agile context en hoe TMMi kan worden gebruikt in combinatie met Agile. De nieuwe versie behandeld alle TMMi nivo's en procesgebieden.

 • Spreker tijdens SQA days (Minks, Wit-Rusland)

  Spreker tijdens SQA days (Minks, Wit-Rusland)

  Tijdens de SQA Days conferentie (Minsk, Wit-Rusland) zal Erik een workshop Requirements Engineering for Testers, alsmede een lezing verzorgen met als titel Test Strategies, Analytical Testing and More.

 • Bonairiaanse kampioen dubbelspel met Almar Nicolaas

  Bonairiaanse kampioen dubbelspel met Almar Nicolaas

  Tijdens de  op 24 mei jl. gehouden Bonairiaaanse tafeltenniskampioenschappen heet Erik tezamen met Almar Nicolaas de titel in het dubbelspel veroverd. Het was na eerdere titels in 2014, 2016 en 2017, de 4e titel voor dit duo.

 • Lid van de programma commissie SEETEST2019

  Lid van de programma commissie SEETEST2019

  Erik is lid van de programma commissie van SEETEST 2019, deze testconferentie vindt plaats te Roemenië op 26 en 27 september 2019.

 • Certificatieschema voor Artificial Intelligence

  Certificatieschema voor Artificial Intelligence

  Er wordt een nieuwe certificatieschema ontwikkeld voor het testen van AI systemen alsmede het gebruik van AI binnen het testvakgebied onder de naam Artificial Intelligence United (AiU). Erik is in dit nieuwe programma betrokken als reviewer.

 • Programma commissie Tesena fest 2019

  Programma commissie Tesena fest 2019

  Erik is lid van de programma commissie van Tesena fest 2019, een software test conferentie die zal plaatsvinden in Praag (Tjechië) in oktober later dit jaar.

 • TMMi niveau 3 praktijkcase gepubliceerd

  TMMi niveau 3 praktijkcase gepubliceerd

  In de nieuwe uitgave van QualityMatters is een praktijkcase gepubliceerd over het bereiken van TMMi level 3 door een Chinese financiële instelling. Erik heeft dit artikel geschreven tezamen met Chaobo Shang en Yihua Xu (beiden uit China).

 • ISTQB Performance Testing syllabus released

  ISTQB Performance Testing syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Berlin, de ISTQB Performance syllabus gereleased, deze is nu beschikbaar op de ISTQB pagina van deze website.

 • ISTQB Foundation testcursus op Curaçao

  ISTQB Foundation testcursus op Curaçao

  In juni vindt wederom de geaccrediteerde ISTQB Foundation Testtraining plaats op Curaçao in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training vindt plaats bij de Central Bank - Willemstad (Curaçao).

 • Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  In september zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Agile Testing verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training vind plaats bij de Centrale Bank te Willemstad (Curaçao).

 • Tutorial tijdens STF2019 – Milaan

  Tutorial tijdens STF2019 – Milaan

  Tijdens het Software Testing Forum 2019 (STF2019) te Milaan (Italië), verzorgt Erik op 4 juni een tutorial over Requirements Engineering.

 • ISTQB Usability syllabus released

  ISTQB Usability syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Berlin, de ISTQB Usability syllabus gereleased, deze is nu beschikbaar op de ISTQB pagina van deze website.

 • Nieuwe versie TMMi model released

  Nieuwe versie TMMi model released

  Een nieuwe versie van het TMMi model (versie 1.2) omvattende diverse kleine aanpassingen is released door de TMMi Foundation en nu beschikbaar.

 • Artikel TMMi, The World Standard for Test Process Improvement gepubliceerd

  Artikel TMMi, The World Standard for Test Process Improvement gepubliceerd

  Het artikel TMMi, The World Standard for Test Process Improvement - also in the Agile Era, is gepubliceerd in de zojuist verschenen uitgave van het kwaliteitsmagazine QualityMatters.

 • Spreker tijdens SQA days Europe (Riga, Letland)

  Spreker tijdens SQA days Europe (Riga, Letland)

  Tijdens de SQA Days EU conferentie (Riga, Letland) zal Erik een workshop Risk-Based Testing - also for Agile Projects, alsmede een lezing verzorgen met als titel Lessons Learned - Beyound the Obvious.

 • ISTQB Foundation training geaccrediteerd

  ISTQB Foundation training geaccrediteerd

  De training ISTQB Foundations in Software Testing is per heden officieel geaccrediteerd door de Curacao Testing Qualifications Board (CTQB).

 • Erik ge-accrediteerd als officiele TMMi assessor

  Erik ge-accrediteerd als officiele TMMi assessor

  Door de voorzitter van accreditatie panel van de TMMi Foundation wederom ge-accrediteerd als officiele TMMi assessor.

 • Nieuw ebook over TMMi en Agile

  Nieuw ebook over TMMi en Agile

  Door EuroSTAR is een nieuwe e-book gepubliseerd met als titel "TMMi in the Agile era", dit boek geeft een beknopt overzicht van TMMi maar is met name bedoeld om de lezer duidelijk te maken hoe TMMi kan worden gebruikt in een Agile omgeving.