Laatste Nieuws


 

 • Bonairiaanse kampioen dubbelspel met Almar Nicolaas

  Bonairiaanse kampioen dubbelspel met Almar Nicolaas

  Tijdens de  op 21 juli jl. gehouden Bonairiaanse tafeltenniskampioenschappen heet Erik tezamen met Almar Nicolaas de titel in het dubbelspel veroverd. Het was na eerdere titels in 2014, 2016, 2017 en 2019, de 5e titel voor dit duo.

 • ISTQB advanced Technical Test Analyst syllabus V4.0 gereleased

  ISTQB advanced Technical Test Analyst syllabus V4.0 gereleased

  De nieuwe versie van de ISTQB Advanced Technical Test Analyst syllabus, inclusief voorbeeld examen, is  gereleased en volledig beschikbaar.

 • TMMi artikel gepubliseerd op basis van user survey

  TMMi artikel gepubliseerd op basis van user survey

  Een TMMi whitepaper is met als titel "Motivations for and Benefits of adopting the Test Maturity Model integration (TMMi): An international survey" is gepubliseerd. Het is geschreven door Vahid Garousi, Erik van Veenendaal en Michael Felderer

 • TMMi world-wide user survey nu beschikbaar

  TMMi world-wide user survey nu beschikbaar

  Het eerste TMMi world-wide user survey is nu gepubliseerd en beschikbaar. Leer waar en hoe TMMi wordt gebruikt en toegepast, de uitdagingen die zijn ervaren, en de bereikte resultaten en voordelen (met voorbeelden).

 • Presentatie tijdens ISACA Jamaica conferentie

  Presentatie tijdens ISACA Jamaica conferentie

  Verzorg een presentatie tijdens de ISACA Kingston (Jamaica) conferentie op 22 july met als onderwerp "Mitigating product risks through TMMi and ISTQB; sharing practical experiences from the Curaçao Testing Qualifications Board".

 • TMMi tijdens Testing Summer School

  TMMi tijdens Testing Summer School

  Verzorg een korte cursus over Test Maturity Model integration (TMMi) tijdens de Testing Summer School georganiseerd door CTG - Belgie. De korte TMMi cursus vindt plaats op 24 augustus en men kan zich hiervoor reeds inschrijven.

 • Opening speech tijdens 12e iSQE forum (China)

  Opening speech tijdens 12e iSQE forum (China)

  Vereerd om de opening speech te mogen verzorgen, in mijn functie als CEO van de TMMi Foundation, van de 12e International Software Quality Engineering (iSQE) Forum in Jiaozuo, Henan (China) op 26 augustus aanstaande.

 • Keynote tijdens de PNSQC conference te Portland

  Keynote tijdens de PNSQC conference te Portland

  Keynote spreker tijdens de Pacific NW Software Quality Congress te Portland (11 - 13 oktober). De titel van deze keynote is "Building on Success, beyond the obvious". Een aantal belangrijke en onmisbare aanbevelingen voor "good enough testing".

 • Foundations of Software Testing nog steeds best-seller

  Foundations of Software Testing nog steeds best-seller

  Na ontvangst van de verkoopdata over 2020 blijkt dat 4e uitgave van Foundations in Software Testing nog steeds mijn "best-seller" is. Deze uitgave is volledig bijgewerkt en in lijn met de laatst gepubliceerde versie van de ISTQB Foundation syllabus.

 • Artikel CMMI 2.0 en invloed op TMMi gepubliceerd

  Artikel CMMI 2.0 en invloed op TMMi gepubliceerd

  In de nieuwe uitgave van QualityMatters is een artikel gepubliceerd over de nieuwe versie van het CMMI model, de wijzigingen en de mogelijke invloed hiervan op TMMi. Erik heeft dit artikel geschreven tezamen met Katalin Balla (Hongarije).

 • Boeken te koop met hoge korting!

  Boeken te koop met hoge korting!

  Nu een aantal van mijn boeken op voorraad en te koop met hoge kortingen (met name in Nederland en België). Geïnteresseerd in een of meerdere boeken? Stuur me een bericht.

 • ISTQB Advanced Test Analist cursus geaccrediteerd

  ISTQB Advanced Test Analist cursus geaccrediteerd

  De cursus ISTQB Advanced Level - Test Analist is geaccrediteerd op basis van de nieuwe ISTQB syllabus. Deze driedaagse cursus is gericht op testers die hun testanalyse, testontwerp (technieken) en testuitvoering vaardigheden verder willen ontwikkelen.

 • Spreker tijdens het on-line A4Q world congress

  Spreker tijdens het on-line A4Q world congress

  Tijdens het on-line A4Q world congress, georganiseerd door iSQI en GASQ, verzorgt Erik een TMMi presentatie waarbij met name wordt ingegaan op de resultaten van het recente wereldwijde TMMi gebruikersonderzoek.

 • Lid van de programma commissie SEETEST2021

  Lid van de programma commissie SEETEST2021

  Erik is lid van de programma commissie van SEETEST 2021, deze hybride testconferentie vindt plaats te Belgrado (Servië) op 28 en 29 september 2020. Tegelijkertijd zal op deze locatie de ISTQB general assembly plaatsvinden.

 • ISTQB Advanced Test Analyst syllabus gereleased

  ISTQB Advanced Test Analyst syllabus gereleased

  Een nieuwe versie van de ISTQB Advanced Test Analyst syllabus, inclusief voorbeeld examen, is  gereleased en volledig beschikbaar. Deze nieuwe versie is met name aangepast op het gebied van de beslissingstabellen.

 • On-line TMMi Professional cursus voor Curacao

  On-line TMMi Professional cursus voor Curacao

  In mei zal Erik de geaccrediteerd training TMMi Professional verzorgen voor Curaçao en de regio, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training zal on-line plaatsvinden.

 • Cursus ISTQB Foundations en Agile Testen op Curacao

  Cursus ISTQB Foundations en Agile Testen op Curacao

  In juni en july zal Erik wederom de geaccrediteerde trainingen ISTQB Foundations en ISTQB Agile Testing verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). Beide trainingen zullen vooralsnog on-line plaatsvinden.

 • Gratis CTQB workshop Usability Testing

  Gratis CTQB workshop Usability Testing

  De Curacao Testing Qualifications Board organiseert een gratis workshop Usability Testing op 22 february en 9 maart aanstaande. Erik zal de workshop digitaal verzorgen middels zoom.

 • 100% Slagingspercentage ISTQB Foundation cursus

  100% Slagingspercentage ISTQB Foundation cursus

  De meeste recente training ISTQB Foundations in Software Testing gegeven door Erik leverde wederom een 100% slagingspercentage op. Alle deelnemers proficiat!

 • TMMI presentatie tijdens SQAT conferentie (Bangladesh)

  TMMI presentatie tijdens SQAT conferentie (Bangladesh)

  Op 21 november verzorgt Erik een presentatie met als titel TMMi and its importance for the software industry tijdens de virtuele SQAT conferentie vanuit Bangladesh.