Laatste Nieuws


 

  • Nieuwe versie ISTQB Glossary beschikbaar

    Nieuwe versie ISTQB Glossary beschikbaar

    Een nieuwe versie van de ISTQB Glossary of Terms used in Software Testing (v4.3) nu beschikbaar en kan worden gedownload. De ISTQB Glossary is ondersteunend aan de verschillende syllabi, onder andere ISTQB Foundations in Software Testing.

  • Keynote tijdens JSTQB conferentie Tokyo (Japan)

    Keynote tijdens JSTQB conferentie Tokyo (Japan)

    Tijdens de jaarlijkse JSTQB conferentie te Tokyo (Japan) zal Erik dit jaar een keynote verzorgen over test proces verbeteren. Tevens zal hij een tutorial verzorgen alsmede een bijdrage leveren aan het discussie forum. De conferentie vindt plaats op 9 oktober.

  • Gestopt als CEO TMMi Foundation

    Gestopt als CEO TMMi Foundation

    Na 6,5 jaar als CEO van de TMMi Foundation, is het tijd voor een verandering. TMMi is een volwassen label, het nummer 1 model wereld-wijd. Trots of de performance van het team. Bedankt voor de samenwerking. Het was uitermate prettig en "we did it"!

  • Lid van de programma commissie SEETEST2024

    Lid van de programma commissie SEETEST2024

    Erik is lid van de programma commissie van SEETEST 2024, deze hybride testconferentie vindt plaats te Zagreb (Kroatië) op 26 en 27 september 2023. Een sterk aanbevolen conference met goede tutorials en sprekers van hoge kwaliteit.

  • Cursus ISTQB Agile Tester op Curacao

    Cursus ISTQB Agile Tester op Curacao

    In 28 en 30 mei, en 4 juni zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Agile Tester verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training zal  on-line via zoom plaatsvinden.

  • Drie nieuwe oefenexamens voor ISTQB Foundation

    Drie nieuwe oefenexamens voor ISTQB Foundation

    ISTQB heeft oefenexamen aangepast en drie nieuwe oefenexamens gereleased voor ISTQB Foundation. Ze zijn beschikbaar voor gebruik ter voorbereiding op het examen, of gwn om te kijken hoeveel je al weet, en daarna het examen te doen.

  • TMMi Keynote tijdens Zentelia TMMi event

    TMMi Keynote tijdens Zentelia TMMi event

    Erik verzorgt een keynote presentatie tijdens het Zentelia TMMi event, college bois-de-boulogne - Montreal (Canada) op 22 november 2023. De keynote heeft als titel: "TMMi: Business-Driven and Keeping it Simple", een andere benadering voor TMMi.

  • 2e TMMi world-wide user survey nu beschikbaar

    2e TMMi world-wide user survey nu beschikbaar

    De tweede TMMi world-wide user survey is gepubliceerd. Leer waar en hoe TMMi wordt gebruikt en toegepast, de uitdagingen die zijn ervaren, en de bereikte resultaten en voordelen (met voorbeelden). Nu ook inzichten omtrent AI en testautomatisering.

  • Results of the TMMi world-wide survey in QualityMatters

    Results of the TMMi world-wide survey in QualityMatters

    In de zojuist verschenen uitgave van QualityMatters, zijn de eerste resultaten van het tweede TMMi wereldwijde gebruikers onderzoek gepubliseerd. Costs and Benefits of the TMMi – Results of the 2nd TMMi World-Wide User Survey.

  • Contract getekend 5e uitgave Foundations in SW Testing

    Contract getekend 5e uitgave Foundations in SW Testing

    Contract getekend voor de 5e uitgave van de best-seller ISTQB Foundations in Software Testing, volledig ge-update op basis van de nieuwe ISTQB Foundation syllabus en glossary. Co-auteurs zijn wederom de testexperts Dorothy Graham en Rex Black.

  • Curacao ontvangst TMMi rising star prijs

    Curacao ontvangst TMMi rising star prijs

    Tijdens de TMMi Local Chapter bijeenkomst op 23 juni, werd bekend gemaakt dat de “Rising Star of the Year” award 2022 aan Curaçao wordt toegekend. Trots op deze prestatie en de erkenning als een van initiatiefnemers en tevens de eerste CTQB voorzitter.

  • Nieuw artikel, i.s.m. ChatGPT, over de voordelen van TMMi

    Nieuw artikel, i.s.m. ChatGPT, over de voordelen van TMMi

    Een nieuw artikel is beschikbaar over de voordelen van TMMi: The Benefits of TMMi in Software Testing. Bij het schrijven is nadrukkelijk gebruik gemaakt van ChatGPT, ook deze ervaringen worden in dit artikel beknopt beschreven.

  • Beide TMMi Professional oefenexamens ge-updated

    Beide TMMi Professional oefenexamens ge-updated

    Beide TMMi Professional oefenexamens (A & B) zijn ge-update. Ze zijn beschikbaar voor gebruik ter voorbereiding op het officiële TMMi Professional examen, of gewoon om te kijken hoeveel je al weet over TMMi, en misschien daarna het examen doen.

  • Nieuwe versie ISTQB Foundation syllabus released

    Nieuwe versie ISTQB Foundation syllabus released

    ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Polen, een nieuwe versie van de ISTQB Foundation syllabus (versie 2023) gereleased. Deze versie is nu beschikbaar inclusief voorbeeld vragen and vooral veer meer inhoud ten aanzien van Agile Testing

  • Nederlands kampioen tafeltennis veteranen

    Nederlands kampioen tafeltennis veteranen

    In Schiedam won Erik bij de Nederlandse kampioenschap tafeltennis voor veteranen (speler voor 40 jaar en ouder) de titel in zowel het enkelspel als het dubbelspel (met Peter van den Sande). In beide finales was er zeer overtuigende 3-0 overwinning.

  • Artikel over CMMI v2.0 assessment en de invloed op TMMi

    Artikel over CMMI v2.0 assessment en de invloed op TMMi

    Een nieuw artikel is beschikbaar over CMMI V2.0 assessments gebruik makend van van MDD en de mogelijke invloed op TMMi assessments. Het artikel is geschreven door Katalin Balla, Jan Jaap Cannegieter and Erik van Veenendaal.

  • Opening keynote tijdens iSQE conferentie (China)

    Opening keynote tijdens iSQE conferentie (China)

    Erik verzorgt de opening keynote tijdens de iSQE conferentie in Jiaozuo (China) waar hij spreekt over Digitale Transformatie en de impact op Software Produkt Kwaliteit, met een nadruk op wat het betekend voor software testen.

  • Erik benoemd als erelid van de BTTB

    Erik benoemd als erelid van de BTTB

    Erik benoemd als erelid van de Bonaire Table Tennis Associated (BTTB). "For his time, dedication and passion to support BTTB in developing table tennis on Bonaire, and also for being the president for many years, supporting the board."

  • nieuwe versie TAMAR (Eisen TMMi assessments) released

    nieuwe versie TAMAR (Eisen TMMi assessments) released

    Een nieuwe versie van TAMAR (TMMi Assessment Method Application Requirements) is gereleased (R1.1).  Deze nieuwe versie laat de compliance zien van TAMAR ten aanzien van ISO 33002 "Requirements for performing process assessment".

  • Bonairiaanse kampioen dubbelspel

    Bonairiaanse kampioen dubbelspel

    Tijdens de  op 27 maart jl. gehouden Bonairiaanse tafeltenniskampioenschappen heet Erik tezamen met Almar Nicolaas de titel in het dubbelspel veroverd. Het was na eerdere titels in 2014, 2016, 2017, 2019 en 2021, de 6e titel voor dit duo.