Laatste Nieuws


 

 • Nieuwe versie TMMi model released

  Nieuwe versie TMMi model released

  Een nieuwe versie van het TMMi model (versie 1.2) omvattende diverse kleine aanpassingen is released door de TMMi Foundation en nu beschikbaar.

 • Artikel TMMi, The World Standard for Test Process Improvement gepubliceerd

  Artikel TMMi, The World Standard for Test Process Improvement gepubliceerd

  Het artikel TMMi, The World Standard for Test Process Improvement - also in the Agile Era, is gepubliceerd in de zojuist verschenen uitgave van het kwaliteitsmagazine QualityMatters.

 • Spreker tijdens SQA days Europe (Riga, Letland)

  Spreker tijdens SQA days Europe (Riga, Letland)

  Tijdens de SQA Days EU conferentie (Riga, Letland) zal Erik een workshop Risk-Based Testing - also for Agile Projects, alsmede een lezing verzorgen met als titel Lessons Learned - Beyound the Obvious.

 • ISTQB Foundation training geaccrediteerd

  ISTQB Foundation training geaccrediteerd

  De training ISTQB Foundations in Software Testing is per heden officieel geaccrediteerd door de Curacao Testing Qualifications Board (CTQB).

 • Erik ge-accrediteerd als officiele TMMi assessor

  Erik ge-accrediteerd als officiele TMMi assessor

  Door de voorzitter van accreditatie panel van de TMMi Foundation wederom ge-accrediteerd als officiele TMMi assessor.

 • Nieuw ebook over TMMi en Agile

  Nieuw ebook over TMMi en Agile

  Door EuroSTAR is een nieuwe e-book gepubliseerd met als titel "TMMi in the Agile era", dit boek geeft een beknopt overzicht van TMMi maar is met name bedoeld om de lezer duidelijk te maken hoe TMMi kan worden gebruikt in een Agile omgeving.

 • TMMi Certified Test Process Improver nu beschikbaar

  TMMi Certified Test Process Improver nu beschikbaar

  Het nieuwe certificaat TMMi Test Process Improver is nu beschikbaar. Dit nieuwe certificaat is een ondersteuning voor het carrièrepad van de tester c.q. testconsultant die zich richt op testverbeteren. Een public register met degenen die over dit certificaat beschikken is te zien op de website van de TMMi Foundation.

 • Maleisie 13e TMMI Local Chapter

  Maleisie 13e TMMI Local Chapter

  Tijdens de SOFTEC conferentie in Kuala Lumpur hebben de voorzitter van MSTQB (Mastura Abu Samah) en de CEO van de TMMi Foundation (Erik van Veenendaal) het contract getekend op basis waarvan MSTB officieel de TMMi Local Chapter voor Maleisie is geworden.

 • Programma commissie Tesena fest 2018

  Programma commissie Tesena fest 2018

  Erik is lid van de programma commissie van Tesena fest 2018, een software test conferentie die zal plaatsvinden in Praag (Tjechië) in oktober later dit jaar.

 • Keynote tijdens de SEETEST conferentie (Servië)

  Keynote tijdens de SEETEST conferentie (Servië)

  Tijdens de SEETEST conferentie zal Erik niet slechts een tutorial (Requirement Engineering for Testers) verzorgen, maar ook een volledig nieuwe keynote over Test Strategieën, met speciale aandacht voor Analytisch Testen.

 • Nieuw e-book over Testtechnieken

  Nieuw e-book over Testtechnieken

  Door EuroSTAR is een nieuwe e-book gepubliseerd met als titel "Test Techniques for the Test Analyst", dit boek behandeld de, door een testanalist, meest gebruikte specificatie-gebaseerde en ervaring-gebaseerde testtechnieken.

 • Nieuwe ISTQB Foundation syllabus released

  Nieuwe ISTQB Foundation syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Toronto, de nieuwe ISTQB Foundation syllabus (versie 2018) gereleased, deze is nu beschikbaar op de ISTQB pagina van deze website.

 • Pre-conferentie cursus en tutorial tijdens SEETEST 2018

  Pre-conferentie cursus en tutorial tijdens SEETEST 2018

  Zowel de pre-conferentie cursus (Practical Risk-Based testing) en het tutorial (Requirements Engineering for Testers) zijn nu bepaald en gepland voor  SEETEST 2018 in Servië, later dit jaar.

 • Nieuwe versie TMMi & Agile document

  Nieuwe versie TMMi & Agile document

  Er is een nieuwe versie beschikbaar van het TMMi & Agile document. Dit document beschrijft de interpretatie van TMMi in een Agile context en hoe TMMi kan worden gebruikt in combinatie met Agile. De nieuwe versie behandeld zowel TMMi level 2 Managed als level 3 Defined.

 • The Little TMMi nu beschikbaar in het Chinees

  The Little TMMi nu beschikbaar in het Chinees

  The Little TMMi is nu ook beschikbaar in het Chinees, naar verwachting zal dit de acceptatie van TMMi Professional in China versnellen. Bedankt Junyu Consulting! Overigens is The Liitle TMMi ook beschikbaar in het Nederlands als De Kleine TMMi.

 • Keynote tijdens SOFTEC2018 (Maleisië)

  Keynote tijdens SOFTEC2018 (Maleisië)

  In september tijdens SOFTEC2018 te Kuala Lumpur (Maleisië) verzorgt Erik een keynote over Analytical Testing, een presentatie waarin TMMi en ISO 29119 worden vergeleken alsmede een tweetal tutorials.

 • Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  In november zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Agile Testing verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training vind plaats bij de Centrale Bank te Willemstad (Curaçao).

 • Twee tutorials tijdens SIGiST te Israel

  Twee tutorials tijdens SIGiST te Israel

  Erik verzorgt twee tutorials tijdens de eerstvolgende SIGiST testconferentie te Tel Aviv (Israel) in maart. De tutorials die worden verzorgt zijn Practical Risk-Based Testing en Requirements Engineering for Testers.

 • Twee nieuwe websites CTQB

  Twee nieuwe websites CTQB

  De Curacao Testing Qualifications Board (CTQB) heeft twee nieuwe websites, www.ctqb.org voor algemene informatie en www.curacaotestevents.org voor het boeken van trainingen en examens.

 • Nieuwe versie ISTQB Foundation proefexamen beschikbaar

  Nieuwe versie ISTQB Foundation proefexamen beschikbaar

  ISTQB heeft een nieuwe versie van het proefexamen gereleased ter voorbereiding op het ISTQB Foundations in Software Testing examen.