Laatste Nieuws


 

 • Programma commissie Tesena fest 2018

  Programma commissie Tesena fest 2018

  Erik is lid van de programma commissie van Tesena fest 2018, een software test conferentie die zal plaatsvinden in Praag (Tjechië) in oktober later dit jaar.

 • Keynote tijdens de SEETEST conferentie (Servië)

  Keynote tijdens de SEETEST conferentie (Servië)

  Tijdens de SEETEST conferentie zal Erik niet slechts een tutorial (Requirement Engineering for Testers) verzorgen, maar ook een volledig nieuwe keynote over Test Strategieën, met speciale aandacht voor Analytisch Testen.

 • Nieuw e-book over Testtechnieken

  Nieuw e-book over Testtechnieken

  Door EuroSTAR is een nieuwe e-book gepubliseerd met als titel "Test Techniques for the Test Analyst", dit boek behandeld de, door een testanalist, meest gebruikte specificatie-gebaseerde en ervaring-gebaseerde testtechnieken.

 • Nieuwe ISTQB Foundation syllabus released

  Nieuwe ISTQB Foundation syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Toronto, de nieuwe ISTQB Foundation syllabus (versie 2018) gereleased, deze is nu beschikbaar op de ISTQB pagina van deze website.

 • Pre-conferentie cursus en tutorial tijdens SEETEST 2018

  Pre-conferentie cursus en tutorial tijdens SEETEST 2018

  Zowel de pre-conferentie cursus (Practical Risk-Based testing) en het tutorial (Requirements Engineering for Testers) zijn nu bepaald en gepland voor  SEETEST 2018 in Servië, later dit jaar.

 • Nieuwe versie TMMi & Agile document

  Nieuwe versie TMMi & Agile document

  Er is een nieuwe versie beschikbaar van het TMMi & Agile document. Dit document beschrijft de interpretatie van TMMi in een Agile context en hoe TMMi kan worden gebruikt in combinatie met Agile. De nieuwe versie behandeld zowel TMMi level 2 Managed als level 3 Defined.

 • The Little TMMi nu beschikbaar in het Chinees

  The Little TMMi nu beschikbaar in het Chinees

  The Little TMMi is nu ook beschikbaar in het Chinees, naar verwachting zal dit de acceptatie van TMMi Professional in China versnellen. Bedankt Junyu Consulting! Overigens is The Liitle TMMi ook beschikbaar in het Nederlands als De Kleine TMMi.

 • Keynote tijdens SOFTEC2018 (Maleisië)

  Keynote tijdens SOFTEC2018 (Maleisië)

  In september tijdens SOFTEC2018 te Kuala Lumpur (Maleisië) verzorgt Erik een keynote over Analytical Testing, een presentatie waarin TMMi en ISO 29119 worden vergeleken alsmede een tweetal tutorials.

 • Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  In november zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Agile Testing verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training vind plaats bij de Centrale Bank te Willemstad (Curaçao).

 • Twee tutorials tijdens SIGiST te Israel

  Twee tutorials tijdens SIGiST te Israel

  Erik verzorgt twee tutorials tijdens de eerstvolgende SIGiST testconferentie te Tel Aviv (Israel) in maart. De tutorials die worden verzorgt zijn Practical Risk-Based Testing en Requirements Engineering for Testers.

 • Twee nieuwe websites CTQB

  Twee nieuwe websites CTQB

  De Curacao Testing Qualifications Board (CTQB) heeft twee nieuwe websites, www.ctqb.org voor algemene informatie en www.curacaotestevents.org voor het boeken van trainingen en examens.

 • Nieuwe versie ISTQB Foundation proefexamen beschikbaar

  Nieuwe versie ISTQB Foundation proefexamen beschikbaar

  ISTQB heeft een nieuwe versie van het proefexamen gereleased ter voorbereiding op het ISTQB Foundations in Software Testing examen.

 • Tutorial en keynote tijdens STF2018 – Milaan

  Tutorial en keynote tijdens STF2018 – Milaan

  Tijdens het Software Testing Forum 2018 (STF2018) te Milaan (Italië), verzorgt Erik op 12 juni een tutorial over Risk-Based Testing en op 13 juni een keynote met TMMi als onderwerp.

 • twee nieuwe artikelen toegevoegd

  twee nieuwe artikelen toegevoegd

  "TMMi Conquer the World" gepubliceerd in SQ-Magazine en de bijdrage van Erik aan EuroSTAR's "The Little Book of Testing Wisdom" over risk-based testing zijn nu beiden beschikbaar via de pagina Artikelen.

 • Acht TMMi Local Chapters gestart

  Acht TMMi Local Chapters gestart

  Tijdens de TMMi bijeenkomst te Brussel hebben een achttal ISTQB Boards (China, Finland, India, Italië, Zuid-Oost Europa, Hungarije, UK, Frankrijk) een overeenkomst getekend met de TMMi Foundation om te kunnen starten als TMMi Local Chapter.

 • Succesvol tutorial TMMi and Agile tijdens SEETEST2017

  Succesvol tutorial TMMi and Agile tijdens SEETEST2017

  Een uitermate succesvol en druk bezocht (bijna 100 deelnemers) tutorial TMMi and Agile verzorgd tijdens de internationale SEETEST testconferentie te Sofia.

 • ISTQB Agile Tester training geaccrediteerd

  ISTQB Agile Tester training geaccrediteerd

  De training ISTQB Agile Tester - Foundation Level Extension is per heden officieel geaccrediteerd door de Curacao Testing Qualifications Board (CTQB).

 • Keynote presentatie Test Istanbul 2018

  Keynote presentatie Test Istanbul 2018

  Volgend jaar april tijdens de Test Istanbul 2018 conferentie te Turkije verzorgt Erik de keynote met als titel Testing Center of Excellence.

 • Artikel Discount Usability Testing gepubliseerd

  Artikel Discount Usability Testing gepubliseerd

  Het artikel Discount Usability Testing, mede gebaseerd op het gelijknamige tutorial, is gepubliseerd in de laatste uitgave van het vakblad QualityMatters.

 • SCAMPI erkende methode voor TMMi assessments

  SCAMPI erkende methode voor TMMi assessments

  SCAMPI (Standard CMMI Appraisal Method for Process Improvement) is erkend door de TMMi Foundation als een geldige methode om TMMi assessments uit te voeren. Gecertificeerde SCAMPI Lead Appraisers kunnen nu een aanvraag doen om ook geaccrediteerd TMMi (Lead) Assessors te worden.