Laatste Nieuws


 

 • De Kleine TMMi nu ook beschikbaar in het Spaans

  De Kleine TMMi nu ook beschikbaar in het Spaans

  De kleine TMMi, geschreven tezamen met Jan Jaap Cannegieter, is nu ook beschikbaar in het Spaans: Pequeno TMMi (paperback en e-book). Eerder verscheen dit boek reeds in het Engels en het Chinees.

 • 2e plaats NK Veteranen dubbel

  2e plaats NK Veteranen dubbel

  Een tweede plaats behaald tijdens het NK Veteranen 2022 (gehouden te Schiedam) in Dubbelspel tezamen met Iwan Wijnen (TTV Bergeyk). Na een zware overwinning in halve finale, helaas de finale nipt verloren met 2-3.

 • Keynote spreker tijdens FAMECSE conferentie in Egypte

  Keynote spreker tijdens FAMECSE conferentie in Egypte

  Keynote spreker op met als titel “Building on Success - Beyound the Obvious” tijdens de FAMECE conferentie gericht op software engineering in Africa en het Midden-Oosten. De conferentie vindt plaats op 7 en 8 juni..

 • keynote spreker tijdens Nigeriaanse workshop

  keynote spreker tijdens Nigeriaanse workshop

  Keynote spreker met als titel “Benefits of Adopting TMMi for the Nigerian Digital Economy” tijdens de workshop “The Role of Software Testing in Nigeria’s Digital Economy” georganiseerd door de Nigerian Software Testing Qualifications Board (NGSTQB).

 • Artikel over TMMi motivaties en voordelen gepubliseerd

  Artikel over TMMi motivaties en voordelen gepubliseerd

  Artikel Motivations for and Benefits of Adopting the Test Maturity Model integration (TMMi), geschreven tesamen met Vahid Garousi en Michael Felderer, gepubliseerd in Software Quality – The Next Big Thing in Software Engineering and Quality, Springer Publishing

 • Artikel over Agile kwaliteit in QualityMatters

  Artikel over Agile kwaliteit in QualityMatters

  In de zojuist verschenen uitgave van QualityMatters, is mijn artikel "What is Agile Quality? publiseerd. Wat bedoelen we eigenlijk met Agile kwaliteit, laten we dit concreet maken, verwachting managen en trachten product kwaliteit voordelen te behalen.

 • Cursus ISTQB Foundations op Curacao

  Cursus ISTQB Foundations op Curacao

  In juni zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Foundations verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training zal deels on-line via zoom en deels in-person plaatsvinden.

 • TMMi Professional training in Turkije

  TMMi Professional training in Turkije

  Verzorg een TMMi Professional training, in samenwerking met de Turkse Testing Board, op 6-7-8 juni, 2022! Je verkrijgt een gedegen kennis van het TMMi model en leert hoe TMMi toe te passen en te gebruiken in een Agile context. https://lnkd.in/eTiM62CB

 • TMMi artikel in IEEE Software

  TMMi artikel in IEEE Software

  "Test Maturity Model Integration: Trends of Worldwide Test Maturity and Certifications" geschreven tesamen met Vahid Garousi (Unversiteit van Belfast). is gepubliseerd in IEEE Software in de uitgave van Maart-April 2022.

 • Gratis CTQB workshops Testtechnieken & Usability Testen

  Gratis CTQB workshops Testtechnieken & Usability Testen

  De Curacao Testing Qualifications Board organiseert eind juni een tweetal gratis workshop. Op 27 juni de workshop Test design / testtechnieken, op 30 juni de workshop Usability Testing . Erik zal beide workshops verzorgen op locatie Centrale Bank.

 • On-line TMMi Professional cursus voor Curacao

  On-line TMMi Professional cursus voor Curacao

  In mei zal Erik de geaccrediteerd training TMMi Professional verzorgen voor Curaçao en de regio, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training zal on-line plaatsvinden via zoom.

 • Lid van de programma commissie SEETEST2022

  Lid van de programma commissie SEETEST2022

  Erik is lid van de programma commissie van SEETEST 2022, deze hybride testconferentie vindt plaats te Sofia (Bulgarije) op 28 en 29 september 2021. Een sterk aanbevolen conference met goede tutorials en sprekers van hoge kwaliteit.

 • TMMi Blog by Nelson Hall

  TMMi Blog by Nelson Hall

  "We recently talked to ErikvVeenendaal the head of the TMMiFoundation, which promotes the TMMi QA process improvement methodologies. Dominique Raviart summarises key insights from the discussion in a new NelsonHall blog post."

 • TMMi webinar voor Canadees TMMi Local Chapter

  TMMi webinar voor Canadees TMMi Local Chapter

  Verzorg op 22 februari een webinar voor de Canadian TMMi Local Chapter, georganiseerd in samenwerking met iSQI. In het webinar komen het TMMi model, hoe TMMi te gebruiken in een Agile context, TMMi assessments en het TMMi user survey aan bod.

 • Aanzienlijke toename TMMi certificatie voor organisaties

  Aanzienlijke toename TMMi certificatie voor organisaties

  Het aantal TMMi certified organisaties in 2021 liet een groei zien van bijna 40% t.o.v. 2020. De populariteit van TMMi lijkt snel toe te nemen, met name in Azië en delen van Europa. Een groot deel van TMMi certified organisaties werkt op basis van een Agile lifecycle.

 • keynote spreker tijdens SQAT Bangladesh

  keynote spreker tijdens SQAT Bangladesh

  Tijdens het SQAT Bangladesh symposium op 15 januari zal Erik een keynote presentatie verzorgen. De keynote "TMMi, its importance and the results of the world-wide user survey" zal met name ingaan op de resultaten van het eerste TMMi gebruikers onderzoek.

 • Elected as a member of the council of the NTTB

  Elected as a member of the council of the NTTB

  Elected as a member of the council of the Dutch Table Tennis Association (NTTB) with a special focus on marketing, external communication and sponsoring. I hope in this way to be able  to make a (small) contribution to table tennis in The Netherlands.

 • TMMi webinar voor TMMi Local Chapter Turkije

  TMMi webinar voor TMMi Local Chapter Turkije

  Verzorg een 2 uur durend TMMi webinar op  22 december om 15:00 (CET). Dit webinar wordt georganiseerd door de TMMi Local Chapter van Turkije met als titel "Improve your testing with TMMi". Registratie is nu mogelijk. See you there!!

 • Keynote spreker tijdens NISI test event Test Automatisering

  Keynote spreker tijdens NISI test event Test Automatisering

  Keynote spreker tijdens het NISI test event  te Utrecht op 27 januari, met als titel "De context van testautomatisering". Het event is een fysiek event, toegang is gratis en registratie is nu open. See you there!!

 • Bonairiaans Kampioen Enkelspel (7e titel)

  Bonairiaans Kampioen Enkelspel (7e titel)

  Tijdens de op 10 september jl. gehouden Bonairiaanse tafeltenniskampioenschappen heeft Erik wederom de titel in het enkelspel veroverd. Het was na eerdere titels in 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016, maar liefst zijn 7e titel.