Laatste Nieuws


 

 • Spreker tijdens SQA days (Moskou, Rusland)

  Spreker tijdens SQA days (Moskou, Rusland)

  Tijdens de SQA Days conferentie (Moskou, Rusland) zal Erik een workshop TMMi alsmede de keynote  Building on Success - Beyound the Obvious verzorgen.

 • ISTQB Advanced Test Analyst syllabus gereleased

  ISTQB Advanced Test Analyst syllabus gereleased

  De nieuwe versie van de ISTQB Advanced Test Analyst syllabus, inclusief voorbeeld examen, is  gereleased en volledig beschikbaar.

 • Risk-Based Testing (PRISMA) nu beschikbaar in het Frans

  Risk-Based Testing (PRISMA) nu beschikbaar in het Frans

  Het boek Practical Risk-Based Testing; the PRISMA approach is vertaald in het Frans en nu volledig beschikbaar via Amazon. Amusez-vous à lire!

 • ISTQB Foundation en workshop RE voor testers op Curaçao

  ISTQB Foundation en workshop RE voor testers op Curaçao

  Van 26 t/m 28 mei vindt wederom de geaccrediteerde ISTQB Foundation Testtraining plaats op Curaçao in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). Aansluitend wordt op 3 juni een gratis workshop Requirements Engineering verzorgd.

 • Nieuwe versie TMMi Professional syllabus released

  Nieuwe versie TMMi Professional syllabus released

  Een nieuwe versie van de TMMi Professional syllabus (versie 2.0) waarin hoe TMMi toe te passen in een Agile context is toegevoegd, inclusief oefen examen zijn released door de TMMi Foundation en nu beschikbaar.

 • Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  Cursus ISTQB Agile Testen op Curacao

  In juni zal Erik wederom de geaccrediteerde training ISTQB Agile Testing verzorgen in Curaçao, dit in samenwerking met de Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB). De training vind plaats bij de Centrale Bank te Willemstad (Curaçao).

 • Spreker tijdens SQA days Europe (Warschau, Polen)

  Spreker tijdens SQA days Europe (Warschau, Polen)

  Tijdens de SQA Days EU conferentie (Warschau, Polen) zal Erik een workshop Requirements Engineering for Testers, alsmede een lezing verzorgen met als titel TMMi, the world standard for test process improvement.

 • Artikel volgende generatie software testers gepubliceerd

  Artikel volgende generatie software testers gepubliceerd

  Het artikel Next Generatiion Software Testers: Broaden or Specialize! is gepubliseerd in het boek The Future of Quality Assurance, edited by Stephane Goericke.

 • Nieuwe versie ISTQB Foundation syllabus released

  Nieuwe versie ISTQB Foundation syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Bangalore, een nieuwe versie van de ISTQB Foundation syllabus (versie 2018) gereleased. Deze versie is nu beschikbaar inclusief release notes.

 • ISTQB Advanced Agile Technical Tester syllabus beschikbaar

  ISTQB Advanced Agile Technical Tester syllabus beschikbaar

  Tijdens de ISTQB GA te Bangalore is de syllabus Advanced Agile Technical Tester gereleased. Deze syllabus is nu volledig beschikbaar (inclusief sample questions).

 • Artikel Context Driven Test Improvement with TMMi gepubliseerd

  Artikel Context Driven Test Improvement with TMMi gepubliseerd

  In de nieuwe uitgave van QualityMatters is een artikel gepubliceerd over het gebruik van TMMi op een context driven manier voor testverbeteren. Erik heeft dit artikel geschreven tezamen met Jan Jaap Cannegieter.

 • Foundations of Software Testing nu beschikbaar

  Foundations of Software Testing nu beschikbaar

  De 4e uitgave van Foundations in Software Testing is nu beschikbaar. Deze uitgave is weer volledig bijgewerkt en in lijn met de ISTQB Foundation syllabus versie 2018.

 • Nieuwe versie TMMi & Agile

  Nieuwe versie TMMi & Agile

  Er is een nieuwe versie beschikbaar van het TMMi & Agile document. Dit document beschrijft de interpretatie van TMMi in een Agile context en hoe TMMi kan worden gebruikt in combinatie met Agile. De nieuwe versie behandeld alle TMMi nivo's en procesgebieden.

 • Bonairiaanse kampioen dubbelspel met Almar Nicolaas

  Bonairiaanse kampioen dubbelspel met Almar Nicolaas

  Tijdens de  op 24 mei jl. gehouden Bonairiaaanse tafeltenniskampioenschappen heet Erik tezamen met Almar Nicolaas de titel in het dubbelspel veroverd. Het was na eerdere titels in 2014, 2016 en 2017, de 4e titel voor dit duo.

 • Lid van de programma commissie SEETEST2019

  Lid van de programma commissie SEETEST2019

  Erik is lid van de programma commissie van SEETEST 2019, deze testconferentie vindt plaats te Roemenië op 26 en 27 september 2019.

 • Certificatieschema voor Artificial Intelligence

  Certificatieschema voor Artificial Intelligence

  Er wordt een nieuwe certificatieschema ontwikkeld voor het testen van AI systemen alsmede het gebruik van AI binnen het testvakgebied onder de naam Artificial Intelligence United (AiU). Erik is in dit nieuwe programma betrokken als reviewer.

 • Programma commissie Tesena fest 2019

  Programma commissie Tesena fest 2019

  Erik is lid van de programma commissie van Tesena fest 2019, een software test conferentie die zal plaatsvinden in Praag (Tjechië) in oktober later dit jaar.

 • TMMi niveau 3 praktijkcase gepubliceerd

  TMMi niveau 3 praktijkcase gepubliceerd

  In de nieuwe uitgave van QualityMatters is een praktijkcase gepubliceerd over het bereiken van TMMi level 3 door een Chinese financiële instelling. Erik heeft dit artikel geschreven tezamen met Chaobo Shang en Yihua Xu (beiden uit China).

 • ISTQB Performance Testing syllabus released

  ISTQB Performance Testing syllabus released

  ISTQB heeft tijdens de General Assembly te Berlin, de ISTQB Performance syllabus gereleased, deze is nu beschikbaar op de ISTQB pagina van deze website.

 • Tutorial tijdens STF2019 – Milaan

  Tutorial tijdens STF2019 – Milaan

  Tijdens het Software Testing Forum 2019 (STF2019) te Milaan (Italië), verzorgt Erik op 4 juni een tutorial over Requirements Engineering.