23.01.14 Keynote DSTB
Erik verzorgt een keynote tijdens de DSTB Testing Conference te Kopenhagen.
08.01.15 Geaccrediteerd TMMi lead-assessor
Erik opnieuw accrediteerd als TMMi lead-assessor.
18.12.14 Geaccrediteerd tafeltennis trainer
Erik vanaf heden geaccrediteerd ITTF Level 1 tafeltennis trainer.
28.10.14 Erik verovert Brons
Tijdens de caribische kampioenschappen (Havana, Cuba) heeft Erik de bronzen medaille veroverd in de masters klasse.
24.10.14 StarEast 2015
Erik verzorgt de presentatie Risk-Based Testing in Agile projects tijdens StarEast 2015, Orlando (USA).
28.08.14 ISACA conference
Erik verzorgt een workshop "Professional Software Testing" en een keynote tijdens ISACA chapter Curacao conference 2014 met als titel Empowering your knowlegde.
21.08.14 Requirements tutorial
Erik verzorgt een tutorial Requirements Engineering voor Testers tijdens StarEAST 2015 (Orlando, USA).
21.08.14 ISTQB Glossary
De nieuwe versie van de ISTQB Glossary (versie 2.4) is nu beschikbaar.
30.06.14 ISTQB Agile Syllabus
De ISTQB Foundation Agile syllabus alsmede een voorbeeld examen zijn nu beschikbaar.
30.06.14 Kampioen Bonaire
Erik is Bonairiaans kampioen tafeltennis in het enkelspel geworden.

TMMi

tmmiErik van Veenendaal is één van de oprichters van de TMMi Foundation en sindsdien lid van het bestuur. Tevens is hij de leidende auteur en ontwikkelaar van het Test Maturity Model integration (TMMi).

Als consultant is Erik betrokken bij test verbeter projecten in diverse domeinen, tevens heeft hij als TMMi geaccrediteerd lead-assessor een groot aantal formele en informele TMMi assessments uitgevoerd. Hij verzorgt wereldwijd opleidingen op het gebied van test process improvement, TMMi (Professional) en TMMi assessments.


TMMi Model
Door de TMMi Foundation is het Test Maturity Model integration (TMMi) ontwikkeld; een model dat ten aanzien van CMMI als complementair wordt gepositioneerd en dat een kader schept voor het verbeteren van de kwaliteit van de testprocesses. Testen wordt binnen TMMi gedefinieerd in de meest brede zin van het woord en omvat alle productkwaliteits gerelateerde verificatie- en validatieactiviteiten. TMMi richt zich nadrukkelijk op alle testsoorten, inclusief statisch testen, en alle pijlers van gestructureerd testen. TMMi is onafhankelijk van de ontwikkelmethodiek die wordt toegepast.


TMMi Professional
TMMi Professional is gericht op een een ieder die kennis wil verkrijgen c.q. nodig heeft ten aanzien van het TMMi model. Houders van het TMMi Professional certificaat beschikken over de vereiste TMMi kennis die noodzakelijk is om een geaccrediteerde TMMi lead-assessor of assessor te worden. Het TMMi Professional document beschrijft de leerdoelen en andere trainingaspecten van de officiele TMMi model training. Opleiders kunnen op basis van dit document een erkende TMMi training ontwikkelen. Er zijn inmiddels meer dan 20 erkende TMMi Professional opleiders.


Assessments
Dit document beshrijft de eisen die worden gesteld aan een assessment proces voor TMMi. Op basis van dit document kunnen organisaties hun assessment method ontwikkelen en laten accrediteren.


Publicaties
Test Maturity Model integrationDe kleine TMMiOver het onderwerp testprocesverbeteren en specifiek het TMMi heeft Erik een aantal artikelen gepubliceerd, o.a. de resultaten van de eerste TMMi benchmark.

De volgende TMMi boeken zijn gepubliseerd:

Daarnaast interessant voor TMMi geinteresseerden, het ISTQB expert level boek: