11.10.16 Risk keynote
Erik verzorgt in 2017 een keynote en workshop met als onderwerp risk-based testing tijdens een SIGiST meeting in Londen (UK).
26.09.16 Testcursus op Curacao
In februari weer een ISTQB test training op Curacao ism ISACA Chapter Curacao.
21.09.16 Agile testcursus op Curacao
In november voor de eerste keer een ISTQB Agile Foundation testtraining op Curacao ism ISACA Chapter Curacao.
15.08.16 WCSQ 2017
Erik verzorgt een TMMi and Agile tutorial tijdens de World Congress on Software Quality in Lima (Peru).
10.08.16 TMMi en Agile interview
Luister naar het podcast interview van Erik met Tom Cagney over kwaliteit, Agile en TMMi gebaseerd test process verbeteren.
30.06.16 Kampioen Bonaire Enkelspel
Erik is voor de 6e keer Bonairiaans kampioen tafeltennis in het heren enkel geworden.
08.06.16 Cursussen in IJsland
In samenwerking met de Universiteit van Reykjavik verzorgt Erik begin november de 2 daagse training Agile Tester - A Practical Perspective en de training Practical Risk-Based Testing in IJsland.
06.06.16 Risk-Based Testing cursus SEETEST
Erik verzorgt de 1-daagse cursus Risk-Based Testing voorafgaand aan de SEETEST conference 2016 in Bucharest (Roemenie).
18.05.16 Artikel Usability Tester
Een volledig nieuw artikel over het specialiseren als Usability Tester gepubliseerd in TestNetNieuws.
06.05.16 Security Tester
De nieuwe ISTQB Advanced Security Tester syllabus nu beschikbaar.

Bonaire

bonaire mapBonaire is één van de drie ABC-eilanden gelegen voor de kust van Venezuela. Na Curaçao is Bonaire het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen. Het eiland is 40 km lang en 5 tot 12 km breed.  Bonaire heeft zo'n 17.000 inwoners. De officiële taal is het Nederlands. Echter de bevolking spreekt met name Papiaments (een mengtaal van Nederlands, Spaans en Portugees). Bonaire maakt onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederland en vormt tesamen met Saba en St. Eustatius de zogenaamde BES-eilanden binnen het koninkrijk. Hoewel Bonaire veel minder toeristen telt, is het een waar paradijs voor een watersportvakantie, zoals duiken, snorkelen en windsurfen. Niet voor niets staat er onder de nummerplaten van de auto's geschreven: divers paradise. Het is een rustig eiland met nog de echte caribische rust en sfeer.

Net als de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied, wisselde het eiland regelmatig van eigenaar. Bonaire kent hierdoor een rijke historie. De naam Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, is afgeleid van Koralendijk. De lokale bevolking noemt deze stad 'Playa' (strand). Langs de westkust bevindt zich een aaneengesloten koraalrif met een grote verscheidenheid aan koraalvissen. De tweede, en tevens oudste stad op Bonaire is Rincón en betekent 'uithoek' in het Spaans. Deze stad ligt in het hoger gelegen noordwesten van het eiland.

bonairebeach_167Voor natuurliefhebbers is er in het Washington / Slagbaai National Park, waarin een aantal routes is uitgezet die je met een eigen auto kunt rijden. In het park zijn een groot aantal vogels, roze flamingo's en leguanen te bewonderen. Deze flamingo's zijn ook bij het grote Pekelmeer te bewonderen.

Aan de westkant van het eiland ligt voor de kust bij Kralendijk, de hoofdstad, het onbewoonde koraaleilandje Klein Bonaire. Klein Bonaire is een uniek gebied met een fragiel eco-systeem. Het is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Verder heeft Klein Bonaire één van de mooiste riffen in het Caribisch gebied met bijzondere en kleurrijke vissen.

Bon Bini na Boneiru - Welkom in Bonaire

Hieronder een aantal door ons gemaakte foto's van het eiland waarop wij verliefd zijn geraakt.

Ezels vrij in de natuur

Ezels vrij in de natuur