01.02.16 TMMi vs. ISO 29119
Een volledig nieuw whitepaper over de relatie tussen TMMi and ISO 29119 nu beschikbaar.
21.01.16 Testtraining Curacao
Erik verzorgt in februari wederom de cursus Foundation in Software Testing in samenwerking met ISACA Chapter Curacao.
11.01.16 Requirements tutorial
Erik verzorgt het tutorial Requirements Engineering for Testers tijdens StarWest 2016, Anaheim (USA).
17.12.15 TMMi model in Spaans
Het TMMi model is nu volledig vertaald en beschikbaar in het Spaans.
16.11.15 Testing Excellence Award
Erik heeft de ISTQB Testing Excellence Award gekregen voor zijn bijzondere verdienste aan het vakgebied testen.
26.10.15 ISTQB Expert sample paper
17.08.15 Better Software 2015
Erik verzorgt het tutorial Requirement Engineering: A Hands-on practicum tijdens Better Software 2015, Orlando (USA).
29.06.15 Kampioen Bonaire
Erik is voor de 5e maal Bonairiaans kampioen tafeltennis in het enkelspel geworden.
24.06.15 SEETEST 2015
Erik verzorgt een keynote "Building on Success" en een workshop over risk-based testen tijdens SEETEST conference 2015 in Sofia (Bugarije).
24.06.15 ISTQB Foundation sample paper
Een aangepaste versie van het ISTQB Foundation sample paper is nu beschikbaar.

Bonaire

bonaire mapBonaire is één van de drie ABC-eilanden gelegen voor de kust van Venezuela. Na Curaçao is Bonaire het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen. Het eiland is 40 km lang en 5 tot 12 km breed.  Bonaire heeft zo'n 17.000 inwoners. De officiële taal is het Nederlands. Echter de bevolking spreekt met name Papiaments (een mengtaal van Nederlands, Spaans en Portugees). Bonaire maakt onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederland en vormt tesamen met Saba en St. Eustatius de zogenaamde BES-eilanden binnen het koninkrijk. Hoewel Bonaire veel minder toeristen telt, is het een waar paradijs voor een watersportvakantie, zoals duiken, snorkelen en windsurfen. Niet voor niets staat er onder de nummerplaten van de auto's geschreven: divers paradise. Het is een rustig eiland met nog de echte caribische rust en sfeer.

Net als de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied, wisselde het eiland regelmatig van eigenaar. Bonaire kent hierdoor een rijke historie. De naam Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, is afgeleid van Koralendijk. De lokale bevolking noemt deze stad 'Playa' (strand). Langs de westkust bevindt zich een aaneengesloten koraalrif met een grote verscheidenheid aan koraalvissen. De tweede, en tevens oudste stad op Bonaire is Rincón en betekent 'uithoek' in het Spaans. Deze stad ligt in het hoger gelegen noordwesten van het eiland.

bonairebeach_167Voor natuurliefhebbers is er in het Washington / Slagbaai National Park, waarin een aantal routes is uitgezet die je met een eigen auto kunt rijden. In het park zijn een groot aantal vogels, roze flamingo's en leguanen te bewonderen. Deze flamingo's zijn ook bij het grote Pekelmeer te bewonderen.

Aan de westkant van het eiland ligt voor de kust bij Kralendijk, de hoofdstad, het onbewoonde koraaleilandje Klein Bonaire. Klein Bonaire is een uniek gebied met een fragiel eco-systeem. Het is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Verder heeft Klein Bonaire één van de mooiste riffen in het Caribisch gebied met bijzondere en kleurrijke vissen.

Bon Bini na Boneiru - Welkom in Bonaire

Hieronder een aantal door ons gemaakte foto's van het eiland waarop wij verliefd zijn geraakt.

Ezels vrij in de natuur

Ezels vrij in de natuur