18.05.16 Artikel Usability Tester
Een volledig nieuw artikel over het specialiseren als Usability Tester gepubliseerd in TestNetNieuws.
06.05.16 Security Tester
De nieuwe ISTQB Advanced Security Tester syllabus nu beschikbaar.
11.04.16 ISTQB Glossary
Een nieuwe versie van de ISTQB Glossary nu beschikbaar.
21.03.16 ISTQB Expert sample papers
Een nieuwe en een aangepaste ISTQB Expert sample paper - Improving the Testing Process nu beschikbaar.
18.03.15 SEETEST 2016
Erik verzorgt een keynote "Building on Success" en een tutorial "Discount Usability Testing" tijdens SEETEST conference 2016 in Bucharest (Roemenie).
16.03.16 Kampioen Bonaire dubbel
Erik is voor de 2e keer Bonairiaans kampioen tafeltennis in het dubbelspel geworden.
14.03.16 Software Testing Forum Milaan
Erik verzorgt het tutorial Requirements Engineering for Testers tijdens het Software Testing Forum 2016, Milaan (Italie).
07.03.16 TMMi Professional
De TMMi Professional syllabus, sample questions en examen nu volledig vertaald, en beschikbaar in het Frans en Spaans.
01.02.16 TMMi vs. ISO 29119
Een volledig nieuw whitepaper over de relatie tussen TMMi and ISO 29119 nu beschikbaar.
11.01.16 Requirements tutorial
Erik verzorgt het tutorial Requirements Engineering for Testers tijdens StarWest 2016, Anaheim (USA).

Bonaire

bonaire mapBonaire is één van de drie ABC-eilanden gelegen voor de kust van Venezuela. Na Curaçao is Bonaire het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen. Het eiland is 40 km lang en 5 tot 12 km breed.  Bonaire heeft zo'n 17.000 inwoners. De officiële taal is het Nederlands. Echter de bevolking spreekt met name Papiaments (een mengtaal van Nederlands, Spaans en Portugees). Bonaire maakt onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederland en vormt tesamen met Saba en St. Eustatius de zogenaamde BES-eilanden binnen het koninkrijk. Hoewel Bonaire veel minder toeristen telt, is het een waar paradijs voor een watersportvakantie, zoals duiken, snorkelen en windsurfen. Niet voor niets staat er onder de nummerplaten van de auto's geschreven: divers paradise. Het is een rustig eiland met nog de echte caribische rust en sfeer.

Net als de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied, wisselde het eiland regelmatig van eigenaar. Bonaire kent hierdoor een rijke historie. De naam Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, is afgeleid van Koralendijk. De lokale bevolking noemt deze stad 'Playa' (strand). Langs de westkust bevindt zich een aaneengesloten koraalrif met een grote verscheidenheid aan koraalvissen. De tweede, en tevens oudste stad op Bonaire is Rincón en betekent 'uithoek' in het Spaans. Deze stad ligt in het hoger gelegen noordwesten van het eiland.

bonairebeach_167Voor natuurliefhebbers is er in het Washington / Slagbaai National Park, waarin een aantal routes is uitgezet die je met een eigen auto kunt rijden. In het park zijn een groot aantal vogels, roze flamingo's en leguanen te bewonderen. Deze flamingo's zijn ook bij het grote Pekelmeer te bewonderen.

Aan de westkant van het eiland ligt voor de kust bij Kralendijk, de hoofdstad, het onbewoonde koraaleilandje Klein Bonaire. Klein Bonaire is een uniek gebied met een fragiel eco-systeem. Het is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Verder heeft Klein Bonaire één van de mooiste riffen in het Caribisch gebied met bijzondere en kleurrijke vissen.

Bon Bini na Boneiru - Welkom in Bonaire

Hieronder een aantal door ons gemaakte foto's van het eiland waarop wij verliefd zijn geraakt.

Ezels vrij in de natuur

Ezels vrij in de natuur