23.01.14 Keynote DSTB
Erik verzorgt een keynote tijdens de DSTB Testing Conference te Kopenhagen.
08.01.15 Geaccrediteerd TMMi lead-assessor
Erik opnieuw accrediteerd als TMMi lead-assessor.
18.12.14 Geaccrediteerd tafeltennis trainer
Erik vanaf heden geaccrediteerd ITTF Level 1 tafeltennis trainer.
28.10.14 Erik verovert Brons
Tijdens de caribische kampioenschappen (Havana, Cuba) heeft Erik de bronzen medaille veroverd in de masters klasse.
24.10.14 StarEast 2015
Erik verzorgt de presentatie Risk-Based Testing in Agile projects tijdens StarEast 2015, Orlando (USA).
28.08.14 ISACA conference
Erik verzorgt een workshop "Professional Software Testing" en een keynote tijdens ISACA chapter Curacao conference 2014 met als titel Empowering your knowlegde.
21.08.14 Requirements tutorial
Erik verzorgt een tutorial Requirements Engineering voor Testers tijdens StarEAST 2015 (Orlando, USA).
21.08.14 ISTQB Glossary
De nieuwe versie van de ISTQB Glossary (versie 2.4) is nu beschikbaar.
30.06.14 ISTQB Agile Syllabus
De ISTQB Foundation Agile syllabus alsmede een voorbeeld examen zijn nu beschikbaar.
30.06.14 Kampioen Bonaire
Erik is Bonairiaans kampioen tafeltennis in het enkelspel geworden.

Biografie

ErikDrs. Erik van Veenendaal CISA is afgestuurd als bedrijfeconoom aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hij is sinds 1987 als consultant en manager werkzaam binnen in de ICT-industrie. Na een carrière binnen software ontwikkeling, is hij overgestapt naar het vakgebied software kwaliteit. Hij heeft daarbinnen een specialisatie ontwikkeld op het gebied van testen.

Als testmanager en adviseur is hij betrokken geweest bij een groot aantal automatiseringsprojecten. Tevens heeft hij bij een aantal omvangrijke organisaties in verschillende domeinen meegewerkt aan teststructurering, de implementatie van reviews en inspecties, en testprocesverbeteren. Bij Sogeti was hij werkzaam als manager operations en tezamen met Martin Pol ontwikkelaar van de TMap testmethodiek. Hij is (co-)auteur van een groot aantal artikelen en boeken op het gebied van testen en kwaliteitsmanagement, onder andere de best-sellers "Testen volgens TMap", "Test Maturity Model integration (TMMi)" en "ISTQB Foundations of Software Testing".

Erik is de oprichter en was gedurende ruim 12 jaar directeur van Improve Quality Services BV, een dienstverlenende organisatie op het gebied testen, requirements engineering en kwaliteitsmanagement. Onder zijn leiding ontwikkelde Improve Quality Services zich tot een vooraanstaand testbedrijf in de Nederlandse gericht op innovatieve en hoogwaardige dienstverlening. Klanten bevinden zich met name in de technische industrie (bijv. Philips, Océ en Assembléon) en financiële dienstverlening (bijv. Rabobank, ING en Triodos Bank). Op het gebied van (test)opleidingen is het bedrijf marktleider zowel qua kwantiteit als kwaliteit. Erik is als aandeelhouder nog steeds verbonden aan Improve en richt zich momenteel op advisering, opleidingen, publicaties en presentaties binnen het vakgebied. Tevens is hij actief in diverse rollen binnen de TMMi Foundation, International Software Testing Qualifications Board en IREB organisatie,

Erik was mede-initiatiefnemer van de oprichting van TESTNET. Hij was de eerste tester die het ISEB Practitioner certificaat met distinction mocht ontvangen en is tevens Certified Information Systems Auditor (CISA). Hij spreekt regelmatig op zowel nationale als internationale conferenties en is een internationaal gerespecteerde docent (ISTQB geaccrediteerd) op het gebied van software testen en requirements engineering. Tijdens EuroStar heeft hij reeds drie maal de best-tutorial award gewonnen. Als universitair docent was hij part-time bijna 10 jaar verbonden aan faculteit Technology Management van de TU-Eindhoven.

Van 2005 - 2009 was hij vice-president van de International Software Testing Qualification Board (ISTQB). Momenteel is hij editor van de ISTQB "Standard Glossary of terms used in Software Testing" en lid van de editorial board van Testing Experience. Tenslotte is Erik is ook bestuurslid van de TMMi Foundation en editor/auteur van het TMMi model. Voor zijn bijdrage aan het vakgebied testen heeft hij 2007 de "European Testing Excellence Award" ontvangen.